Kossatšov: Euroopa on gaasi pärast Ukraina peale vihane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov võtmas sõna ENPA arutelul.
Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov võtmas sõna ENPA arutelul. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma väliskomitee esimehe Konstantin Kossatšovi väitel on Euroopa riigid sügavalt ärritunud Ukraina seisukohast gaasitransiidi küsimuses.


«Ärritus on tervenisti suunatud Ukraina, mitte Venemaa vastu. Kõik saavad aru, et Venemaa poolel on nii lepingute juriidiline puhtus kui ka turumajanduse õiglus,» ütles Kossatšov esmaspäeval usutluses telekanalile Vesti.

Praegust olukorda kolme aasta tagusega võrreldes arvas Kossatšov, et seekord on Euroopa Vene-Ukraina gaasitüliks märksa paremini valmistunud, vahendas Interfax.

«Kolm aastat tagasi hoidlates gaasi polnud ning käre pakane pani Euroopa külmetama. Praegu ei ole asi sinnapoolegi. Hoidlad on gaasi triiki täis ja isegi kui Ukraina peaks varastama kogu Vene gaasi, mis Euroopasse läheb, ei hakka Euroopa nädala-kahe jooksul kohe kindlasti külmetama. Sellepärast polegi Euroopas mingit paanikat,» selgitas duumakomitee juht.

Kossatšovi hinnangul lootis Kiiev ilmaaegu 2006. aasta stsenaariumi kordumist.

«Nad arvasid, et suudavad korrata kolme aasta tagust lugu, mil Euroopa sümpaatia oli Ukraina poolel ja Venemaa paistis agressiivsena, vaata et imperialistliku riigina, kes šantažeerib noort Ukraina demokraatiat. Aga võta näpust. Nüüd on Euroopa reaktsioon sootuks teistsugune ning oli ülimalt naiivne loota tolle kolme aasta taguse loo kordumist. Seekord kordub toonane tragöödia farsi kujul,» ütles Kossatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles