Minister Parts: Saaremaa sild on endiselt prioriteet

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts avaldab imestust parteikaaslase Ken-Marti Vaheri juhitud siseministeeriumist tulnud uudise üle, et Saaremaa püsiühenduse loomine pole enam riigi prioriteetide hulgas.
Majandus ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts avaldab imestust parteikaaslase Ken-Marti Vaheri juhitud siseministeeriumist tulnud uudise üle, et Saaremaa püsiühenduse loomine pole enam riigi prioriteetide hulgas. Foto: Liis Treimann

Saaremaa püsiühenduse projekti otseselt juhtiv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts lükkab ümber väite, et projekt on riigi prioriteetide hulgast maha tõmmatud.

«Ma nägin jah täna ühte maakonnalehes ilmunud uudislugu, mis rääkis sellest, kuidas mingid mehed saunas olid võtnud vastu otsuse, et püsiühendus ei ole enam riigi prioriteetide hulgas,» ironiseeris Parts.

«See on enneolematu olukord, millele tuleb riiklikult kõige tõsisemalt reageerida ja asja uurida. Ma tahaks teada, mis õigusega ja kus valitsuse tasandil seatud eesmärke nii lihtsalt muudetakse. See uudis, et püsiühendus ei kuulu enam prioriteetide hulka, on minu jaoks arusaamatu.»

Partsi sõnul on Saaremaa püsiühenduse loomine sees koalitsioonileppes ja seetõttu on valitsuse ülesanne selle küsimusega edasi tegeleda. «Püsiühenduse valitsuskomisjon tegutseb ju endiselt ja projekti keskkonnamõjude hindamine on jõudmas lõpusirgele. Sellele järgneb valitsusele antav raport ja alles siis hakkame rahandusministeeriumiga arutama, kuidas projekti rahastada.»

«See teema on kindlalt pildil ja mitte kuskilt maha võetud.»

Ajaleht Meie Maa kirjutas täna, et arengukava «Eesti 2030+» kohaselt ei kuulu Saaremaa püsiühendus enam riiklike prioriteetide hulka ja seda peamiselt oluliselt paranenud praamiliikluse tõttu.

«Saaremaa püsiühenduse puhul, nagu leidis ministeerium, on tegu piirkondliku huvi ja projektiga, mitte riikliku prioriteediga,» rääkis Meie Maale projekti üks juhte Tavo Kikas siseministeeriumist. «Viimase kümnendi jooksul on praamiliikluse olukord nii palju paranenud, pikad järjekorrad kadunud. Teema pole enam sugugi nii jõuliselt esil kui toona.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles