Õhtuleht kaotas Anu Sääritsa asjus apellatsiooni

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Säärits.
Anu Säärits. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohtus jättis Õhtulehe ja Anu Sääritsa vaidluses Harju maakohtu 22. juuni 2011 otsuse muutmata ning seega Õhtulehe apellatsioonkaebuse rahuldamata.

See tähendab, et kehtima jäi esimese astme kohtu otsus. Otsuse peale võib kassatsiooni korras edasi kaevata riigikohtule 30 päeva jooksul otsuse kättetoimetamisest.

Mullu 20. novembril ilmus Õhtulehes Andres Vaheri artikkel «Kes ja kuidas pääseb ETV (spordi)ekraanile?» milles vahendati reketloni liidu juhatuse liikme Priit Toomjõe sõnu, kes väitis, et ERRi sporditoimetuse töötaja Anu Säärits küsis spordiuudistes tema alaliidu noorsportlaste tulemuste kajastamise eest «meelehead».

Kohus kohustas AS SL Õhtulehte eemaldama lehe veebiväljaandest artikli «Kes ja kuidas pääseb ETV (spordi)ekraanile?» tervikuna ning kohustas avaldama oma kulul lehe paberväljaandes mullu 20. novembril avaldatud artikliga samal viisil ja kohas ebaõigeid faktiväiteid ümberlükkav teade, kirjutas ERR Uudised.

Sama teate peab Õhtuleht avaldama omal kulul võrgulehes ning see teade peab olema avaldamise päeval esilehel asuva «arvamuse» tekstiribal nähtav kell 8-20 ning pärast seda kuni 7 päeva kestel nähtav veebiväljaande arvamuse-rubriigist.

Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ütles toona Postimehele, et leht kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

«Alguses võttis selline uskumatu kohtuotsus sõnatuks. Kindlasti kaebame edasi, sest sellise otsuse jõustumine tähendaks põhimõttelist muudatust selles, kuidas ajakirjandus oma tööd teeb,» lausus peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles