Loksa nõuab gümnaasiumi kohta Jaak Aaviksoolt aru

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aaviksoo.
Jaak Aaviksoo. Foto: Mihkel Maripuu

Täna edastas Loksa linn haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoole pöördumise, milles soovitakse selgitust, mis saab tulevikus Loksa gümnaasiumist.

Ühispöördumise ajendiks oli Harju maavanema Ülle Rajasalu sõnavõtt Eesti Televisiooni hommikuprogrammis ja järgmisel päeval meediale väljastatud Harju maavalitsuse pressiteade, milles maavanem andis teada, et Harjumaale peaks jääma vaid 10 gümnaasiumi. 

Kuna Loksa gümnaasium Harju maavanema sõnul allesjäävate gümnaasiumite hulka ei kuulunud, tekkis Loksa hariduseluga seotud kollektiividel ja Loksa kandi inimestel seoses Rajasalu selliste selgete väljaütlemiste ja pressiteadetega mitmeid küsimusi.

«Kes kuuluvad töörühma, otsustamaks hariduselu tuleviku üle Harju maakonnas? Millised kriteeriumid on Harjumaa koolide gümnaasiumiosa säilimise aluseks? Kellega on Harjumaa koolide reformimist arutatud? Millise pädevuse piires teatas maavanem Rajasalu meediale arutelust kui vastuvõetud otsusest? Miks teavitatakse asjasse puutuvaid instantse - kohalikku omavalitsust, koolide kollektiive, õpilasi, lapsevanemaid – niisugustest ennatlikest otsustest meedia vahendusel? Kas koolide jätkamine või sulgemine ei ole kohaliku omavalitsuse pädevuses?» on mõned kirjas olnud küsimused.

Pöördumisele on lisatud ka toetusallkirjad, ligi 500-lt Loksa gümnaasiumi lapsevanemalt, vilistlaselt, õpetajalt ja õpilaselt.

Teiste seas on oma allkirja pöördumisele pannud Loksa linnapea Värner Lootsmann, Loksa linnvolikogu esimees Rein Heina, Loksa gümnaasiumi hoolekogu esimees Lauri Metus, Loksa gümnaasiumi direktor Õnnela Tedrekin, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Loksa Püha Neitsi Maarja koguduse diakon Ahti Udam, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu kiriku Loksa Kroonlinna Püha Joanni koguduse preester Aleksandr Galiakberov ja Loksa gümnaasiumi õpilasesinduse esimees Diana Nooska.

2012. aastal möödub 145 aastat Loksa kooli rajamisest. Gümnaasiumiharidust on Loksal antud 57 aastat. Koolil on pikaajalised traditsioonid, kindel osa kohalikul kultuurimaastikul. Üks ennatlik, kiirustades tehtud otsus võib muuta kogu piirkonna elu pöördumatult.

Pöördumine edastati ka Harju maavalitsusele ja Harju Omavalitsuste Liidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles