Tüli Paldiski moodi: linnapeale löödi klaasiga näkku

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Eesti meister autorallis, Jaan Mölder juunior otsustas aastaid Paldiski linna juhtinud isa Jaan Mölder seeniori kaitseks välja astuda ja ründas praegust Paldiski linnapead.
Endine Eesti meister autorallis, Jaan Mölder juunior otsustas aastaid Paldiski linna juhtinud isa Jaan Mölder seeniori kaitseks välja astuda ja ründas praegust Paldiski linnapead. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Paldiski linna võimuvõitlus tipnes eelmisel nädalal Stockholmi reisilaeval Victoria, kus kauaaegse linnajuhi poeg Jaan Mölder juunior lõi isa oponenti ja praegust linnapead Kaupo Kallast klaasiga näkku.

Eelmisel kolmapäeval reisilaeva baaris aset leidnud juhtumi tunnistajate väitel olevat noor Mölder linnapea Kallast kokteiliklaasi pealmise poolega näkku lüües öelnud - «See on sulle isa eest!»

Ründajat ennast Postimehel tabada ei õnnestunud, kuid ta saatis ajalehele kirjaliku lühiselgituse, kus vabandab Kaupo Kallase ees. «Ehkki intsident oli provotseeritud Kallase ebaviisakatest väljendustest minu isa aadressil, kuni lubaduseni teda vajadusel «elimineerida», pean oma käitumist äärmiselt ebaõigeks ja mittekohaseks,» selgitas Mölder.

«Kuna on võimalik, et Kaupo Kallas on esitanud avalduse politseisse, ei pea ma võimalikuks kommenteerida olukorda tasemel, kes keda tõukas või kes mida tegi.»

Kannatanu Kaupo Kallas oli seevastu jutukam. Tema sõnul istus ta ründaja poole seljaga ega osanud seetõttu vähimatki ohtu karta. «Kui see löök ootamatult mulle külje pealt tuli, siis oli mul endagagi piisavalt tegemist, sest verd jooksis palju. Klaasi ots tabas mind otse silma üles kulmu kohale ja seda tuli hiljem korralikult õmmelda,» rääkis Kallas.

Kallase väitel pidas Mölder juuniori kinni talle täiesti võõras inimene. «See mees istus meie selja taga lauas. Ta väänas ründaja käed selja taha ning edasi tegeles asjaga laeva meeskond.»

Linnapea väitel olevat järgnenud öö laeva kartsas veetnud Mölder juunioril mõõdetud laeva turvajuhi sõnul kolmepromilline alkoholijoove. Stockholmi jõudes tegeles juhtunuga kohalekutsutud politsei.

Kuigi Kallas võinuks halvimal juhul kaotada nägemise, pole tal põhjust rõõmustada. «Kulm on mul ikka päris korralikult katki. See rünnak rikkus kogu reisi ära,» ütles Kallas. Esialgu pole Eesti uurimisorganid juhtunu kohta avaldusi saanud.

Paldiski linna delegatsioon oli teel ettevõtjate liidu organiseeritud reisile Nynäshamni, kus asuvad eestlasi huvitavad tehased. Kallase sõnul Mölder juuniori linna delegatsiooni koosseisus polnud. «Ta oli juhuslikult lihtsalt sama laeva peal,» ütles Kallas. Linnajuhi sõnul pole tal noore Möldriga varasemast negatiivseid kokkupuuteid. «Ma olin teda vaid ühe korra kohanud,» ütles Kallas.

Paldiskis kestab viimased paar aastat võimuvõitlus endise linnajuhi Jaan Mölder seeniori ja tema vastaste vahel. Viimased kaks aastat on Mölder seenior linna juhtimisest eemal olnud. Mölder seeniori väitel oli Stockholmi laeval juhtunu kahe täiskasvanud inimese vaheline asi. «Minu teada olid nad mõlemad purjus,» ütles Mölder seenior.

Mehe väitel saab ta poja käitumisest emotsionaalselt aru, sest Kaupo Kallas on aastaid saatnud prokuratuurile tema tegevuse kohta kaebekirju. «Eks need juba igapäevaseks muutunud kaebused, mis pole kuhugi viinud, ongi selle asjani viinud,» ütles Mölder seenior. «Ma ei usu, et Kallas jätaks kasutamata ühtegi võimalust mind mustata.»

Rünnaku peategelane, Mölder juunior on endine Eesti meister autorallis ja aastaid tagasi Juunior-WRC klassis ka MM-rallidel tegusid teinud autosportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles