Haapsalu lähistele kerkib küla vaimupuudega inimestele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puudega inimeste joonistused. Foto on illustratiivne.
Pildil puudega inimeste joonistused. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Läänemaal Uuemõisas mereäärses looduskaunis piirkonnas algas uue küla ehitus, kuhu kolib 60-70 psüühiliste erivajadustega inimest.

Haapsalu külje alla Ridala valda ehitatavasse hoolekandekülla kolitakse psüühiliste erivajadustega inimesed, kes praegu elavad suurtes ja ajale jalgu jäänud hooldeasutustes, vahendas ERR Uudised.

Tuleva aasta septembris valmiva Uuemõisa hoolekandeküla elanikud on küll erivajadustega, aga see ei tähenda, et nad hakkavad elama kinnises paigas, vaid külla kolivad inimesed on osa kohalikust kogukonnast ja liiguvad vabalt nii küla territooriumil kui ka väljaspool seda.

«Tegu ei ole ühiskonnale ohtlike klientidega, nad käivad täpselt samamoodi poes, kinos, postkontoris nii nagu meiegi,» ütles ASi Hoolekandeteenused Lääne piirkonna teenuste osakonna juhataja Evely Murekas.

Kuue peremajaga küla rajab riigile kuuluv aktsiaselts Hoolekandeteenused ja üle 2,6 miljoni euro maksvat ehitust rahastab Euroopa regionaalarengu fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles