Politseiautost põgenemine tõi mehele süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Eeva Kaun

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette mehe, kes varguste ja väljapressimise asjus uurimise all olles põgenes mullu suvel menetlustoimingu ajal politsei ametisõidukist.


Politsei uurimisandmetel alustas 35-aastane Priit kuritegude toimepanemist juba 2007. aasta oktoobris, sooritades kuni mullu juunini Järvamaal ja Tallinnas ridamisi vargusi. Mullu aprilli alguses tungis ta aga Tallinnas kallale ühele mehele, kellelt pressis vägivallaga ähvardades välja paari tuhandet krooni.

Politsei tabas mehe mullu juunis ning kohus andis loa võtta ta eeluurimise ajaks vahi alla.

6. augustil viisid kriminaaluurijad Priiduga Türil kohaliku Säästumarketi juures läbi menetlustoimingut, mille ajal õnnestus mehel politsei ametisõidukist põgeneda. Priit kasutas ära hetke, kui politseinikul autosse istudes hetkeks valvsus vähenes. Kaua ei õnnestunud tal end uurijate eest siiski varjata ja juba paar päeva hiljem pidasid politseinikud ta taas kinni.

Kriminaalasja eeluurimise lõppedes sai Priit süüdistuse väljapressimises, vargustes ja vahi alt põgenemises, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni viieks aastaks vangi saata. Koos Priiduga on kohtu all ka 41-aastane Tarvo, kes lõi mullu jaanuaris kaasa ühes Tallinna ettevõttes toimunud varguskatses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles