Rahvaliit: kapo tegeleb julgeoleku asemel poliitiliste uurimistega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee.

Eestimaa Rahvaliidu hinnangul on kaitsepolitseiamet riigi julgeoleku tagamise asemel rakendanud ressursse omavalitsusjuhtide, ärimeeste ja erakondade poliitiliselt motiiveeritud uurimisele.

Täna võttis Rahvaliit vastu avalduse, milles leiab, et aprillirahutuste kriminaalasja läbikukkunud uurimise eest peavad vastutuse võtma nii sise- kui ka justiitsminister, vahendas erakonna pressiesindaja.

Tunnustades kohtumõistmise sõltumatust, peab Rahvaliidu juhatus kapo tegevust nimetatud kriminaalasja eeluurimisel ja tõendite kogumisel puudulikuks ning vastustustundetuks.

Rahvaliidu hinnangul ei ole kaitsepolitsei täitnud oma põhiülesannet riigivastase tegevuse paljastamisel ja Eesti julgeoleku tagamisel. Selle asemel on kapo rakendanud ebaproportsionaalselt suurt jõudu ja ressursse omavalitsusjuhtide, ärimeeste ja erakondade poliitiliselt motiiveeritud uurimisele.

Rahvaliidu hinnangul on prokuratuuri tegevus aprillirahutuste organiseerijate kriminaalasja eeluurimise juhtimisel ja kontrollimisel on olnud ebaprofessionaalne.

«Prokuratuur ei ole suutnud kriminaalasja piisavalt ette valmistada, mistõttu on
kohtule esitatud puudulikud kriminaaltoimikud,» ütles Rahvaliidu esimees Karel Rüütli.

Ta lisas, et saamatus aprillirahutuste organiseerijate kriminaalasja eeluurimisel heidab varju kõigi Eesti õiguskaitseorganite tegevusele.

Rahvaliidu juhatuse hinnangul ei ole valitsus eesotsas peaminister Andrus Ansipiga tulnud toime Eesti riigi juhtimise ega ootamatute olukordade lahendamisega.

Tänaseks on selgunud, et 2007. aasta aprillirahutuste organiseerijad, keda peaminister lubas karmile vastutusele võtta, on süütõendite puudulikkuse tõttu kohtus õigeks mõistetud.

Muu hulgas ootab Rahvaliit peaministrilt selgitust, miks ta rahvale nii olulises küsimuses keeldub kommentaare andmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles