Mahlane praad jõululauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlane praad jõululauale
Mahlane praad jõululauale Foto: Jaan Heinmaa

Võib teha nii kanast (ikkagi säästuaeg.....), kalkunist, pardist kui ka seapraadi täita.

3 kg kalkunit, kana või seapraadi (võid kasutada ka nahaga kalkuni rinnafileed,  2-3 tervet broilerit, seapraad lõika keskelt peaaegu läbi – nõnda saad pikema lihapala mida kergem täita)

2 sl oliiviõli

Täidiseks:

50 g võid

1 suurem porru, hakitud

3 rammusat küüslauguküünt    

6 peekoniviilu, eemalda kamar ja haki + 6 peekoniviilu

2 dl musta ploomi, hakitud

1,5 dl kreekapähkleid hakitud

2 sl salveid (soov.värskeid lehti hakitult, võib ka kuivatatud)

5 dl köögikombainis purustatud röstsaiaviile (u. 6 viilu)

Sulata pannil või ning prae porrut madalamal kuumusel u. 4 min. Lisa peekon ning prae veel 5 min. Tõsta juurde ploomid, pähklid, salvei ja saiapuru. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vajuta pöidlaga lindudel rinnafilee ja naha vahele ava ning suru rinnafileele, naha alla peekoniviil. Kuivata linnud köögipaberiga ning maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Täida linnud pannil oleva täidisega. Kui ruumi üle jääb, poolita madariin või apelsin ning suru see täidisele “katteks”  peale. Küpseta praekesi u. 200 kraadises ahjus 1-2 tundi (sõltuvalt lihatüki suurusest-paksusest). Kata vajadusel pealt fooliumiga. Kui tikuga torgates linnust selge lihamahl välja voolab, peaks praad valmis olema. Serveeri kartulipüree, meelepärase lisandi ning sulavõiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles