Iisraeli kaitseminister: praegu Iraanile rünnakut ei tule

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli kaitseminister Ehud Barak.
Iisraeli kaitseminister Ehud Barak. Foto: SCANPIX

Iisraeli kaitseminister Ehud Barak välistas täna võimaliku rünnaku Iraani tuumarajatiste pihta, kuid lisas, et Iisrael jätab kõik võimalused lahtiseks, vahendab AFP.

«Praegu pole meil mingit kavatsust tegutseda. Me ei peaks sõtta sattuma, kui see vajalik pole, kuid võib saabuda aeg, mil me oleme sunnitud sellega silmitsi seisma,» sõnas Barak täna raadiojaamale antud usutluses.

«Meie seisukoht kolmes asjas pole muutunud: tuumariik Iraan on vastuvõetamatu, me oleme otsustanud selle peatada ja kõik võimalused on lahtised,» lisas Barak.  

Barak ütles veel, et on veendunud - Iraani vastu suunatud sõjaretk poleks Iisraelile laastav.

«Sõda pole piknik, kuid kui Iisrael on sunnitud tegutsema, siis ei kaasne sellega 50 000, 5 000 või isegi 5000 surnut, senikaua kui inimesed püsivad oma kodudes,» ütles Barak. Ta lisas, et Iraagi raketirünnakutes Iisraelile 1991. aastal Lahesõja käigus ei surnud ükski inimene. 

Iisrael ja paljud rahvusvahelise kogukonna liikmed kardavad, et Iraan arendab rahumeelse tuumaprogrammi varjus välja tuumarelva. Teheran on kõik sellised süüdistused tagasi lükanud ja korduvalt maininud, et riigi tuumaprogramm on rahumeelne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles