Ansip: elamislubadega kauplemine arenenud eetikast ei kõnele

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et veel on vara öelda, kas elamislubadega seotult on sooritatud mõni kuritegu, kuid heaks tooniks ta sellist tegevust ei pidanud.

Ansipi sõnul on ministeeriumitele juba antud ülesanne töötada välja välismaalaste seaduse muudatused eesmärgiga vältida kuritarvitusi elamislubade taotlemisel. Ideed arutati 29. septembril.

Ansipi sõnul on analüüsiga alustatud ja umbes 50 elamisluba on juba tunnistatud kehtetuks.

«Sõltumata sellest, mis erakonda mingid vahendajad kuuluvad - kui tegemist on kuriteoga või kuritarvitamisega, siis hukkamõistu peavad nad niikuinii. Iseenesest selline elamislubadega kauplemine väga arenenud eetikast ei kõnele. Kas tegemist on kuriteoga, on vara hinnanguid anda,» sõnas Ansip.

Et mõnda Paldiski korterisse või Paljassaare sotsiaalmajja kirjutatakse sisse Vene miljonäre, saamaks neile Eesti elamisluba ja ühtlasi võimalust vabalt Euroopas reisida, pole uudis, kuid «Pealtnägija» avastas, et täpselt sama teenust osutavad ka mitu tuntud isamaalist poliitikut.

Mitmed Vene uusrikkad põletavad läänes oma elu ja raha tänu Eesti elamisloale, vahendas ERR Uudised «Pealtnägijat».

Veel üllatavam on, et need load aitasid hankida tuntud eesti poliitikud, keda meie tunneme äraostmatutena: riigikogu liige Indrek Raudne ja Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles