Ministrid: meie ei teadnud elamislubade ärist

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa arvamusliidrite lõuna. Juhan Parts.
Pärnumaa arvamusliidrite lõuna. Juhan Parts. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nii peaminister Andrus Ansip kui ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütlesid tänasel valitsuse pressikonverentsil, et nemad ei teadnud võimalikust elamislubade ärist.

«Mina ei teadnud. Teadsin, et need inimesed tegelevad ettevõtlusega, aga midagi sellist pole huvitanud, miks ma peaks sekkuma ühe või teise inimese ettevõtlusse,» nentis Parts.

«Ei teadnud, kes tegelevad selle äriga, ainult ajakirjanduse kaudu olen kursis,» lisas Ansip.

Ansipi sõnul ei maksa praegu kohe rääkida Ken-Marti Vaheri tagasiastumisest, vaid ta peaks esmalt välja selgitama, kas investeeringud on tegelikud investeeringud, sest ajakirjanduses kuvatust tundub, et tegemist võib suures ulatuses fiktiivsete investeeringutega.

«Kas juhtumist johtuvad poliitilised sammud, see sõltub valmivast analüüsist,» sõnas Ansip.

Partsi sõnul peab olema klaar, et ettevõtlus peab olema seaduslik, Eesti majandusele kasulik ja ei tohi riivata julgeolekut.

«Kui see on ettevõtlus, siis see on ettevõtlus,» sõnas Parts. «Kui on pettus, siis see tuleb välistada. Kuid ma ei tea, kas on.»

Et mõnda Paldiski korterisse või Paljassaare sotsiaalmajja kirjutatakse sisse Vene miljonäre, saamaks neile Eesti elamisluba ja ühtlasi võimalust vabalt Euroopas reisida, pole uudis, kuid «Pealtnägija» avastas, et täpselt sama teenust osutavad ka mitu tuntud isamaalist poliitikut.

Mitmed Vene uusrikkad põletavad läänes oma elu ja raha tänu Eesti elamisloale, vahendas ERR Uudised «Pealtnägijat».

Veel üllatavam on, et need load aitasid hankida tuntud eesti poliitikud, keda meie tunneme äraostmatutena: riigikogu liige Indrek Raudne ja Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles