Ansip: Raudse jutt on totrus kuubis

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil..
Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil.. Foto: Toomas Huik.

Peaminister Andrus Ansip lubas valituse pressikonverentsil endale emotsionaalse sõnavõtu, milles ta nimetas Indrek Raudse juttu totruseks kuubis.

«Peaministrina ei peaks väga emotsionaalne olema, kuid Raudne väitis, et tänu nendele inimestel, keda siia Paldiski korterisse kümnete või sadade kaupa sisse kirjutatakse, siis tänu neile saab Eestis pensione tõsta või õpetajatele palgad välja maksta või kaitsekulutused kahe protsendini viia, siis see on totrus kuubis ja sellist jama ei maksa suust välja ajada,» sõnas Ansip.

Ansip nentis ka, et tema ei usu, et ühest korterist saab efektiivselt juhtida sadu investeeringuid.

Et mõnda Paldiski korterisse või Paljassaare sotsiaalmajja kirjutatakse sisse Vene miljonäre, saamaks neile Eesti elamisluba ja ühtlasi võimalust vabalt Euroopas reisida, pole uudis, kuid «Pealtnägija» avastas, et täpselt sama teenust osutavad ka mitu tuntud isamaalist poliitikut.

Mitmed Vene uusrikkad põletavad läänes oma elu ja raha tänu Eesti elamisloale, vahendas ERR Uudised «Pealtnägijat».

Veel üllatavam on, et need load aitasid hankida tuntud eesti poliitikud, keda meie tunneme äraostmatutena: riigikogu liige Indrek Raudne ja Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles