Viimsi Spa: kaamerad paigaldati meeste riietusruumi turvalisuse tagamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi spaa riietusruumi turvakaamera salvestis lekkis internetti.
Viimsi spaa riietusruumi turvakaamera salvestis lekkis internetti. Foto: Kaader videost

Viimsi Spa põhjendas meeste riietusruumi turvakaamerate paigaldamiseks vajadusega tagada klientide turvalisus ja kinnitas, et naiste riietusruumis kaameraid ei ole.

«Meeste riietusruumidesse kaamerate paigaldamine oli tingitud vajadusest tagada klientide turvalisus,» ütles Viimsi Spa müügijuht Lauri Karna. Tema sõnul on tänu kaameratele tabatud mitmeid vargaid.

«Kinnitame, et naiste riietusruumides kaameraid ei ole,» ütles Karna. «Isegi kui tulevikus peaks juhtuma sarnaseid intsidente, siis sinna me ei julgeks neid paigaldada, kuna ühiskond ja meie kultuuriruum ei ole selleks valmis.»

Müügijuht kinnitas, et jooksvalt keegi salvestust ei jälgi. «Salvestusi vaadatakse üle vastavalt vajadusele,» ütles ta. «Nendele omab ligipääsu vaid piiratud arv töötajaid. Kuna tegu on meeste riietusruumiga, siis tegeleb teemaga meessoost isik. Naissoost isikud meeste riietusruumi salvestusi üle ei vaata.»

Karna jätkas, et videovalve kohta on väljas teavitus. «Täna  kinnitasid meid külastanud politseiametnikud, et Viimsi Spa ei ole rikkunud ühtegi kehtivat seadust,» lisas ta.

Salvestise Youtube’i portaali jõudmist selgitas spaa müügijuht sellega, et lindistus väljastati usalduse alusel kahjukannatajale, et too saaks politseis kriminaalasja algatada. «Kahjuks kõnealune isik kuritarvitas usaldust ja kasutas salvestust omavoliliselt,» märkis Karna, kelle sõnul tehti sellest järeldus, et tulevikus väljastatakse informatsiooni vaid politseile.

Küsimusele, kas riietusruumides toimuva lindistamine on Eesti spaades tavaline, vastas Viimsi SPA müügijuht, et nende ettevõttes on salvestamise eesmärgiks tagada klientide turvalisus ning avaldas lootust, et enamikes ettevõtetes pole lindistamiseks tungivat vajadust. «Kuid need otsused teeb iga ettevõtte ise,» märkis ta.

Grand Rose SPA riietusruumides toimuvat Karna sõnul ei lindistata.

Eile hakkas Facebookis ringlema Youtube’i keskkonda laetud video, mille pealkirjaks on «Viimsi varas» ja mille on filminud Viimsi spaa riietusruumi turvakaamera. Video all olevas kirjelduses soovitakse teada, kas keegi tunneb videol olevat meest. Vaata videot siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles