Raudne: minu kaudu pole keegi elamisluba saanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Indrek Raudne.
Riigikogu liige Indrek Raudne. Foto: Peeter Langovits/Postimees

IRLi kuuluv Indrek Raudne eitab täielikult eile ETV saates «Pealtnägija» kõlanud süüdistusi, nagu oleks ta seotud Vene ärimeestele elamislubade hankimisega Eestisse.

«Täiesti vale. Ma tean seda lihtsalt, et esiteks Integer Investil on väga mitmeid kliente ja sugugi mitte kõik neist ei oma Eestis ettevõtluse alusel elamisluba,» vahendab Reporter.ee Raudse sõnu.

«Kuid meil ei ole ühtegi sellist Venemaa Föderatsioonist, Ukrainast ja Valgevenest pärit klienti, kelle ei oleks juba Eestis olemas ettevõtluse alusel elamisluba ehk kõigil on neil olemas ehk Eesti riik on neile väljastanud elamisloa, Eesti riik on neid kontrollinud, usaldanud, et nad tohivad siin äri teha,» rääkis Raudne.

«Meie aitame, minu firma Integer Invest aitab neil äri teha. Nii et need asjad tuleb selgelt lahus hoida, sellest sai ilusasti räägitud ka «Pealtnägijale». Kui on vaja skandaali, kui on vaja neid asju, mis omavahel kokku ei lähe, kokku sobitada, siis selles ei ole mina ega Integer Invest süüdi,» ütles ta.

Peaminister Andrus Ansip kritiseeris täna Raudse väidet, et Vene ärimeeste poolt riiki toodav raha aitab siin õpetajatele palka maksta ja kaitsekulusid suurendada. Enda väitel kommenteeris Raudne aga investeeringute vajadust üldises mõttes ja tema öeldut tõlgendati valesti.

«Ajakirjanik küsis minult seda, kas see, kui välisinvesteeringud, otseinvesteeringud tulevad Eestisse, kas see on Eesti majandusele kasulik või kuidagimoodi kahjulik. Ma ütlen, et ei ole, loomulikult kui raha tuleb Eestisse, see tugevdab Eesti majandust,» rääkis Raudne.

Küsimusele, kas ta pole tõesti kellelegi elamislubasid vahendanud ega seejuures oma häid suhteid ministritega ära kasutanud, vastas Raudne selgelt eitavalt.

«Absoluutselt! Osaühing Integer Invest, Indrek Raudne pole absoluutselt kunagi olnud seotud mingisuguste teenuste osutamisega, mille tulemusel ettevõtjale, kes on pärit Euroopa Liidu suhtes kolmandast riigist, oleks väljastatud elamisluba. Me oleme seotud ainult sellega, et neile inimestele, kel on olemas juba elamisluba, oleme vahendanud Eestis ärikinnisvara,» ütles Raudne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles