Inimeste kaalutõus seab Kasse-paatide kasutamisele rangemad piirangud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paat.
Paat. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuna inimeste keskmine kehakaal on viimasel ajal tõusnud 75 kilolt 85 kilole, siis nüüd ei lubata enam Kasse-paati neli, vaid kolm inimest.

«Euroopa Komisjon on kehtestanud väikelaevade tootjatele direktiivid ja standardid ning tootja vastutab ka katsetuste eest. Kasse-paat ei läbinud nelja 85-kilose mehega katsetusi, jäi üsnagi piiri peale ja seepärast saab tootja tulevast aastast märkida paadi dokumentatsiooni kolm inimest,» selgitas Meie Maale veeteede ameti väike- ja siseveelaevade osakonna juhataja kt Andres Kõnd.

Kasse-paatide tootja Fred Keert ütles, et kolm aastat tagasi Saksamaal juhtunud paadiõnnetuses, kus terve perekond uppus, kuna kaater läks ümber. Sealt selguski, et inimeste kaal pole mitte 75, vaid 85 kilo. «Sellepärast suurendatigi inimeste keskmist kaalu. Arvestati, et kui kõik inimesed paadis lähevad ühte poorti, siis paat lähebki ümber. Selleks, et säästa inimelusid, muutis Euroopa Komisjon standardit ja nüüd on ühe inimese arvestuslik kaal 85 kilo,» rääkis Keert.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles