Mikser kohtumisest Vene erakonnaga: eesmärk on murda usaldamatus kogukondade vahel

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Vene Erakonna esindajad arutasid täna koostöö võimalusi ja vorme ning tõdesid, et ühiskond on väsinud kogukondadevahelisest vastasseisust, mida mõned teised erakonnad enda huvides ära kasutavad.

«Meie koostöö eesmärgiks on murda usaldamatus kogukondade vahel,» ütles sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser. «Arvestades Sotsiaaldemokraatliku Erakonna keskendumist sotsiaalse õigluse ja regionaalse tasakaalu suunal, on meil selleks head eeldused.»

Üle kahe tunni väldanud kohtumise käigus vaagiti mõlema erakonna programmilisi seisukohti. Kohtumise eesmärk oli selgeks teha, kas on olemas teemad ja seisukohad, mis oleksid tulevase koostöö valguses ühele või teisele osapoolele vastuvõetamatud.

Põhjalikumalt peatuti sotsiaalpoliitika, hariduse ja kultuuri teemadel. Läbirääkimisi jätkatakse nädala pärast 9. detsembril, mil arutelu jätkub regionaalpoliitika, kodakondsuspoliitika ning majanduse ja maksude teemal.

«Erakondade ühinemisest on täna veel vara rääkida,» märkis Mikser kohtumise järel. «Kui oleme oma erakondade programmilised seisukohad läbi käinud, jõuame ka nende arutluste juurde, millised võiksid olla meie edasise koostöö vormid.»

Sotsiaaldemokraatide poolt osalesid kohtumisel esimees Sven Mikser, peasekretär Indrek Saar ja juhatuse liige Vadim Belobrovtsev. Vene Erakonda esindasid esimees Stanislav Tšerepanov, aseesimees Gennadi Afanasjev ja juhatuse liige Oksana Bugajtšuk-Kekelidze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles