Bensiini hind hakkas taas tõusma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiini eest maksmine Neste automaattanklas.
Bensiini eest maksmine Neste automaattanklas. Foto: Margus Ansu.

Eesti suuremad mootorikütuse jaemüüjad tõstsid oma tanklates bensiini hinda 70 senti ja diislikütuse hinda 50 senti liitrilt.


Uued hinnad automaattanklates on:
Bensiin 95 - 11.80
Bensiin 98 - 12.50
Diislikütus - 13.30

Mehitatud jaamades on hinnad 25 senti kõrgemad.

Statoil Eesti kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul on mootorikütuste maailmaturuhind alates eelmise aasta 30. detsembrist liikunud tõusvas joones ning seda eelkõige geopoliitiliste pingete tõttu Lähis-Idas ning Ukraina ja Venemaa vahel.

Diislikütuse maailmaturu hindadele on mõju avaldanud aga ka talviste ilmastikuolude saabumisega kasvanud nõudlus talvise diislikütuse järele.

Tänase hinnatõusu põhjustas Realo sõnul ennekõike asjaolu, et viimane hinnalangetus eelmisel reedel ei olnud tingitud maailmaturu hinnalangusest, vaid kohalikust hinnakonkurentsist Eesti jaemüügiturul. «Maailmaturu hinnatrend ei toetanud 2. jaanuaril toimunud hinnalangetust,» lausus ta.

Olerexi turundusjuht Antti Moppel lisas: «Täna peame tunnistama, et olime oma 2. jaanuari ühekroonise hinnalangetamisega üleliia optimistlikud ega näinud ette turgude sedavõrd järsku tõusule pöördumist.»

Toornafta hind on Moppeli sõnul tänaseks tõusnud viimase kolme nädala kõrgeimale tasemele ja läheneb poliitiliste pingete tõttu 50 dollarile barreli eest. Samuti on marginaali suurendanud naftatöötlejad, mis on eeskätt avaldanud mõju bensiini hinnale, tõstes seda suhteliselt rohkem kui diislikütuse hinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles