Kohus kiirendab Mladici üle peetavat protsessi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratko Mladic kohtuistungil.
Ratko Mladic kohtuistungil. Foto: SCANPIX

Endise Jugoslaavia sõjakuritegusid uuriv kohus otsustas kiirendada Bosnia serblaste sõjaaegse liidri Ratko Mladici üle peetavat kohtuprotsessi.

69-aastane Mladic kannatab südameprobleemide all ja prokurörid kardavad, et ta sureb enne otsuse väljakuulutamist ära, vahendas Reuters. Sest just nii juhtus Jugoslaavia endise liidri Slobodan Miloseviciga, kes suri 2006. aastal enne kohtuotsuse väljakuulutamist..

Kohus rahuldas eile prokuröride palve Mladici süüdistusepisoodide vähendamisest 196-lt 106-ni. Ekskindrali süüdistatakse muu hulgas genotsiidis ja sõjakuritegudes.

Mladic võeti kinni tänavu mais ja seda pärast 16 aastat kestnud otsinguid ning toimetati Haagi.

Teda süüdistatakse aastal 1995 toimunud Srebrenica veresaunas, kus hukkus 8000 moslemist meest ja noorukit ning lisaks Sarajevo 43 kuud kestnud piiramises, mis nõudis 10 000 inimelu.

Novembris andis kohus korralduse toimetada Mladic täielikku tervisekontrolli, et saada adekvaatset teavet tema seisundist ja sellest, kas ta on piisavalt kõbus kohtu ette astumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles