TV3: Võrumaal lõhuvad vandaalid liiklusmärke

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3 / Seitsmesed Uudised

Võrumaal on viimasel ajal täheldatud rohkem rikutud liiklusmärke. Võõrad ei ole ka olukorrad, kus teedele on veeretatud kive ning lumekoristuseks paigaldatud markiirtokid minema viidud.

AS Võrumaa Teed kannatavad aastas keskeltläbi 3200 euro suurust kahju rikutud märkidega seoses. Kui üldjuhul näidatakse vandaalide poolt oma jõu- ja ilunumbreid toore jõu baasil, siis on olnud ka nupumehi, kes ei pea paljuks relvakukk vinna tõmmata ja tee ääres lihtsalt paugutama asuda, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Eelmisel talvel Luhametsa tee äärest maha võetud auguliseks lastud liiklusmärgi osas on spekuleeritud, et selle taga võivad olla jahimehed, kuid Sõmerpalu jahiseltsi pealiku Toomas Kauni sõnul ükski endast lugupidav kütt sellise teo taga olla ei saa.

Veel vähem salakütid, kes nii kui nii hoiavad madalamat profiili kui muru. Kaotada on lihtsalt liiga palju.

«Põhimõtteliselt jääd relvaloast ilma ja järgneb korralik karistus ka. Ja kui ollakse veel alkoholijoobes, järgneb ka kopsakas trahv,» rääkis Kaun.

Viimane suurim sigadus saadeti korda Sõmerpalu alevikus, kus sügisel oli valminud jalgtee. Mõni aeg tagasi kangutati seal välja ligi 23 tähisposti, millega tähistatakse liikluses ohtlikke kohti.

«Tagajärg oli see, et päev otsa pidi üks brigaad töömehi seal ümberlükatud märke püsti ajama ja asendama kadunuid märke,» rääkis AS Võrumaa Teed teedeosakonna juhataja Enn Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles