Rakveres algab kohus politseijuhti pussitanud mehe üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kalda.
Lembit Kalda. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas algab esmaspäeval protsess Rakvere politseijaoskonna juhti Lembit Kaldat pussitanud mehe üle.

40-aastane Ivar peab kohtu ees vastust andma tapmiskatse süüdistuses, süüdimõistmisel ootab teda kuni 15-aastane vangistus.

Kalda sattus rünnaku ohvriks 22. aprillil kella 21.30 ajal, kui tema koduukse taha ilmunud tuttav mees teda pärast esikusse kutsumist pussitas. Ründaja lahkus sündmuskohalt, kuid ligi pool tundi hiljem andis alkoholijoobes Ivar end üles. Mitu torkehaava saanud Lembit Kalda viidi haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Mees paranes saadud haavadest ning praeguseks on tööle naasnud.

Ivar tunnistas politseiniku ründamist ning möönis ülekuulamisel, et tüli ajend oli tema omaaegne vallandamine politseist. Esialgsetel andmetel oli vallandamisteema ka varasemalt kahtlustatava ja Lembit Kalda vahel päevakorrale kerkinud, kuigi füüsiline rünnak oli esmakordne.

Ivar on endine politseiametnik, kes vabastati politseist kahe aasta eest, kui ta oli joobes olekus põhjustanud kerge liiklusõnnetuse.

49-aastane Lembit Kalda on politseis töötanud alates 1991. aastast. Rakvere politseijaoskonda asus ta juhtima 2008. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles