Harrastuskalurid kaklesid keskkonnaametis võrgulubade pärast

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees võrke puhastamas.
Kalamees võrke puhastamas. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Neljapäeva südaöö paiku keskkonnaameti Tartu büroo ukse taha kogunema hakanud nakkevõrguloa taotlejad taipasid hommikul, et limiteeritud paberit kõigile ei jätku ning siis algas rüselus, kus vahendeid ei valitud.

Neljapäeva hommikul kella viie ajal Tartumaa kaugeimast sopist Meeksi vallast keskkonnaameti ukse taha jõudnud Maret Kasuk ütleb, et alandav rüselus läks lahti juba ameti kontoriruumidesse sisselaskmisel, kirjutab Õhtuleht.

Naise sõnul tiriti teda näiteks juustest ja südamepõhjani solvunud harrastuskalur ütleb, et tegi ründe kohta järgmise päeva hommikul politseile avalduse.

Maret tõdeb, et viimastel aastatel on olnud kogu aeg sama jama ja kui ta küsis lube jaganud inimeselt, miks midagi ette ei võeta, siis vastas too, et pöörduge ministeeriumi.

Keskkonnaameti vee-elustiku spetsialist Aimar Rakko kinnitab, et loa taotlejatest vähemalt 90 protsenti on kohalikud asukad ja seega Peipsi ääres elavatele inimestele eelisjärjekorra loomine iga-aastast tunglemist ära ei hoiaks.

Rakko sõnul ei saa nemad endale võtta politsei rolli ja korra hoidmiseks turvafirmat palgata. «Kahjuks inimesed loomastuvad sellistes olukordades ja neid ei ole võimalik ohjata,» tõdes Rakko.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles