Rahvaliit: Ansip peab Maripuu tagasi kutsuma

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu.
Maret Maripuu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul peab peaminister Andrus Ansip sotsiaalminister Maret Maripuu tagasi kutsuma, kui ei plaani just ise tagasi astuda.


Ühiskonda sügavalt häirinud sündmuste osas on peaminister võtnud vaikiva hoiaku, märkis Rahvaliidu pressiesindaja.

«Sotsiaalminister näljutas 3 kuud 7000 puudega inimest,» ütles riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni aseesimees Mai Treial.

Tema sõnul ei ole sotsiaalminister täitnud talle pandud kohustusi, mistõttu tuleb ministril võtta poliitiline vastutus.

Võib minna umbusaldamiseks

Treial ütles Postimees.ee'le, et kui Maripuu-Ansip vahepeal õigesti ei käitu, võib tulla kõne alla, et Rahvaliit ühineb Keskerakonna kaalutava umbusaldushääletusega.

Vabariigi valitsuse seadus on pannud ministrile kui ministeeriumi juhile otsese vastutuse põhiseaduse, seaduste ja nende alusel kõigi korraldavate õigusaktide täitmise eest.

Eksib põhiseaduse vastu?

Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul on pensionide ja puudetoetuste maksmata jätmine ning ravimite hindu reguleeriva määruse väljastamata jätmine jäme põhiseaduse rikkumine.

«Kui põhiseaduse järgselt on puuetega inimesed riigi erilise hoole all, siis millist auditit peaks veel tegema, et kiiresti lahendada kõige enam hoolt ja abi vajavate inimeste mured,» märkis Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles