Ammas pettus IRLi eestseisuse otsuses

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: Lauri Kulpsoo.

Ligi 80 IRLi eestseisuse poole pöördunud parteiliikme hulgas olnud Andres Ammase sõnul valmistas juhatuse otsus ministrid Parts ja Vaher ametisse jätta pettumuse.

«Mul ei ole küll aimu, kas eestseisus seda teemat ka sisuliselt arutas, aga kui arutas, siis on eriti kahju, et sellistele järeldustele jõuti,» rääkis Ammas ERRi uudisteportaalile.

Endine Haapsalu gümnaasiumi direktor Ammas leiab, et teemaga pidanuks tegelema hoopiski erakonna volikogu, sest skandaal puudutas kogu erakonda ja solvatuna tunnevad end tuhanded korralikud inimesed üle Eesti.

«Teemat väga kitsas ringis, võimupüramiidi tipus otsustada ei ole õige,» hindas ta.

Parteist välja astumise peale Ammas veel mõelnud pole, sest erakonda astumine ja sealt välja astumine on nii kaalukad otsused, et neid hetkeemotsiooni ajel teha pole õige.

IRLi nn kamspunite tiib pöördus erakonna eestseisuse poole ettepanekuga vahetada kiiremas korras välja majandusminister Juhan Parts ja siseminister Ken-Marti Vaher.

«Indrek Raudse lahkumine riigikogust ja Nikolai Stelmachi lahkumine Tallinna linnavolikogust ei lahenda tekkinud probleemi, sest eetilisi järeldusi toimunust ei tehtud,» seisab pöördumises.

Pöördumisele alla kirjutanud 77 IRLi liiget soovivad, et riigikogust kutsutaks tagasi lisaks Indrek Raudsele ka Siim Kabrits. Lisaks tehti erakonna volikogule ettepanek kiiremas korras ministriametist tagasi kutsuda Juhan Parts ja Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles