Keskerakonna laimusüüdistus Raudse vastu ei leidnud kohtus tõendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne Tallinna volikogu istungil
Indrek Raudne Tallinna volikogu istungil Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna laimusüüdistus Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) tuntud poliitiku Indrek Raudse vastu ei leidnud kohtus tõendamist ning kohus jättis keskpartei hagi rahuldamata.

Keskerakond kaebas Raudse kohtusse, kuna IRLi poliitik oli keskpartei hinnangul erinevates meediaväljaannetes korduvalt laimanud Keskerakonda väites, et partei kampaaniat rahastatakse Tallinna linnaeelarvest. Keskerakond nõudis oma hagis Raudse vastu
väidetavate valeandmete ümberlükkamist ja õigusvastase kahju tekitamise lõpetamist. Hagi hind oli 1595 eurot.

Kaasust kirjalikus menetluses arutanud Harju maakohus leidis novembri lõpus langetatud otsusega, et Keskerakonna hagi tuleb siiski rahuldamata jätta. Ühtlasi jättis kohus poolte menetluskulud Keskerakonna kanda.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal on varem kinnitanud, et erakond nõuab laimu ümberlükkamist ja avalikku vabandamist. «On iseenesest mõistetav, et Keskerakond rahastab oma valimiskampaaniat üksnes erakonna vahenditest ning mõistab igasuguse maksumaksja raha kasutamise valimiskampaanias valitsuserakondade poolt karmilt hukka. Me pole maksumaksja ja erakonna rahakotte kunagi segamini ajanud - ei valitsuses ega omavalitsustes,» ütles Toobal märtsis.

Riigikokku kuulunud, kuid elamislubade skandaali tõttu sealt lahkumisest teatanud Raudse sõnul maksis Pervõi Baltiiski Kanalis (PBK) jooksvad Keskerakonna valimisreklaamid kinni Tallinna maksumaksja. «See on absurdne, et Tallinna linna poolt PBK-lt tellitud kolme venekeelse saate maksumus ulatub ligi poole miljoni euroni. Selge on, et sellise summa eest ei tellitud pelgalt saateid, vaid maksti kinni ka kanalil jooksvad Keskerakonna reklaamid,» sõnas Raudne märtsis.

Tema hinnangul on Keskerakonna rahaline seis äärmiselt nadi, mistõttu on erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar pöördunud raha saamiseks nii piiri taha kui ka rahastanud valimiskampaaniat Tallinna linnakassast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles