Raudne ja Stelmach hülgasid muudki poliitametikohad

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee rong Tondil.
Eesti Raudtee rong Tondil. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu pressijuhi Gerrit Mäesalu teatel otsustasid elamisloaskandaali peategelased Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach taanduda lisaks riigikogule ja Tallinna linnavolikogule ka muudelt poliitilistelt ametikohtadelt.

«Indrek Raudne lahkus omal soovil erakonna eestseisusest ning ka IRLi Tallinna piirkonna juhatusest,» ütles Mäesalu Postimehele. «Nikolai Stelmach lahkus omal soovil Eesti Raudtee nõukogust.»

Mäesalu sõnul esitas Raudne avalduse erakonna eestseisusest lahkuda juba reedel, mistõttu osales ta tänasel erakonna juhtorgani koosolekul juba külalise, mitte enam selle liikmena - ega osalenud ka hääletamistes.

IRLi esimees Mart Laar vastas täna pärast eestseisuse koodolekut Postimehe küsimusele, kas Stelmach ja Raudne võtsid nüüd elamuslubade skandaalis lisaks poliitilisele ka eetilise vastutuse: «Ma saan aru, nad on lubanud kõikidest valitud kohtadest, kaasa arvatud ka Eesti Raudtee juurest esitada avalduse lahkumiseks – see on suhteliselt kõva sõna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles