President Ilves: majanduse raske seis soosib uusi ideid

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna patroonina innovatsiooniaastat avades, et keerulised ajad avavad majandusele uusi võimalusi.




«Kuigi paljud on mures praeguse majandusseisu pärast, tähendab see tegelikult, et innovaatilised ideed ja uuendusmeelsed inimesed löövad nüüd paremini läbi,» kõneles president. Ta lisas, et seni, kuni pole midagi katki, pole vaja ka midagi parandada.



Riigipea sõnul oli Eesti väga mahajäänud riik pärast 50 aastat Nõukogude Liitu. «Ilmselt hakkame alles praegu mõistma, et just tänu julgusele, innovatsioonile ja jõulistele reformidele 1990ndatel aastatel oleme täna üks edukamaid postkommunistlikke riike,» märkis ta.



Presidendi sõnul on Eesti liiga väike, selleks et jõuga edasi liikuda ja oma elu saame parandada vaid nõuga. Ta avaldas lootust, et innovatsiooniaasta soodustab meie kõigi jaoks uutmoodi mõtlemist ja uute ideede sündi.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles