Ansip: eeldan, et Vaher ja Parts on õigel teel

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip..
Peaminister Andrus Ansip.. Foto: Toomas Huik.

Majandusminister Juhan Parts ja siseminister Ken-Marti Vaher on oma tegevuses eeldatavasti õigel teel, kinnitas peaminister Andrus Ansip täna riigikogu ees elamislubade teemal saadikute küsimustele vastates.

Keskerakondlane Heimar Lenk soovis teada, kas peaminister on huvi tundnud Partsi ja Vaheri tegevuse vastu ning kas mehed on riigijuhtimise seisukohalt õigel teel.

«Ma eeldan, et nad on olnud õigel teel ja ma jään oma eelduse juurde, kuni pole tõestatud vastupidine,» sõnas Ansip. «Aga antud küsimuses on kindlasti vajalik väga põhjalik uurimine, analüüs ja järeldusi saab teha siis, kui see analüüs on koostatud.»

Vaher viitas täna IRLi eestseisuse koosoleku järel ajakirjanikega vesteldes, et tänavune elamislubade kvoodi suurendamine ei tulene tema ministriks olemisest, vaid on siseministeeriumi senise poliitika jätk.

IRLi eestseisus otsustas täna, et ei poolda avaldust, mis kutsus Ken-Marti Vaherit ja majandusminister Juhan Partsi elamisloaskandaali tõttu tagasi astuma.

IRLi poliitik Indrek Raudne teatas reede õhtul, et lahkub riigikogu liikme ametist. Mõne tunni pärast teatas Nikolai Stelmach, et ta lahkub Tallinna linnavolikogust.

Mitmed Vene uusrikkad põletavad läänes oma elu ja raha tänu Eesti elamisloale, vahendas ERR Uudised «Pealtnägijat». Veel üllatavam oli, et need load aitasid hankida tuntud eesti poliitikud, keda meie tunneme äraostmatutena: riigikogu liige Indrek Raudne ja Tallinna volikogu liige Nikolai Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles