Meikar: õigeksmõistev kohtuotsus näitab sõnavabaduse võitu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl.
Sinimustvalge lipu põletamine pronksööl. Foto: Liis Treimann

Riigikogu liikme reformierakondlase Silver Meikari sõnul näitab õigeksmõistev kohtuotsus aprillirahutuste korraldamises süüdistuse saanud nelikule sõnavabaduse võitu.

«Kohtuotsuse kokkuvõtet lugedes leian, et Dmitri Linteri, Dimitri Klenski, Maksim Reva ja Mark Sirõki õigeksmõistmine oli igati põhjendatud. Lisaks tõestab selline otsus taaskord, et meie kohus ei ole tuulelipp «rahva õiglustunde» rahuldamiseks, vaid iseseisev ja tugev institutsioon,» leidis Meikar oma blogis.

«Pean tunnistama, et mul on kohtuotsuse üle hea meel. Eesti kohus ei saa otsuste tegemisel lähtuda revolutsioonilisest õigustundest. Vangi tuleb panna vargad, agressiivsed ründajad ja lõhkujad, kuid kui tõendeid ei ole, et meeleavalduse korraldajad neid selleks sundisid, ei tohiks demokraatlikus riigis neid selles ka süüdi mõista,» sõnas Meikar.

«Kohtuotsus on sõnavabaduse võit. Ma ei nõustu pronksineliku seisukohtadega, kuid olen valmis võitlema selle eest, et nad võiksid oma arvamust avaldada,» kirjutas ta.

«Kui «rahva õigustunne» või mõni rahvuslasest poliitiku blogihääl nõuab, et peaksime seina äärde panema iga inimese, kes ei armasta meie riiki, oleks sellele allumine pandora laeka avamine. Järgmisena hakkaksime arutama selle üle, et mida peaks tegema nendega, kelle arvamus ei ühti valitseva partei seisukohaga või kelle tegevus ei lähe kokku «enamuse» õilsa narratiiviga,» leidis poliitik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles