Kiirabiarst: narkomaanidega tegelemine tuleks jätta proffidele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiarsti sõnul on tänaval narkomaani nähes targem eemale hoida.
Kiirabiarsti sõnul on tänaval narkomaani nähes targem eemale hoida. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabiarsti Mare Liigeri sõnul ei tohiks tänaval narkouimas lamava inimese juurde ise minna, vaid temaga tegelemine tuleks jätta politseile ja kiirabile.

Liigeri sõnul võib Tallinnas tänavatel näha enamasti opiaatide üledoosi saanud narkomaane, kelle tunnuseks on see, et haige on sinine, näib mitte hingavat ja teadvuseta, vahendab ERR Uudised.

Üledoos tähendab Liigeri sõnul hingamise seiskumist, mis võib lõppeda surmaga, aga hingamine võib ka taastuda ja haige võib agressiivseks muutuda.

Kui niisugust inimest tänaval kohata, tuleks arsti kinnitusel kutsuda politsei., sest narkomaanid on ettearvamatud ja neil on meeletu jõud. «Narkomaanist tuleb hoida eemale ja jätta temaga tegelemine professionaalidele – profid on kindlustatud ja nad saavad abi, kui neid rünnatakse,» selgitas Liiger, et narkomaanist tuleks eemalduda ning kutsuda kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles