Prefekt: liiklushuligaanist poeg paneb kripo juhi raskesse seisu

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefekt Priit Suve.
Lääne prefekt Priit Suve. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääne prefekti Priit Suve sõnul on Paide kriminaaltalituse juht Jan Aasma sattunud liiklushuligaanist poja tõttu moraalselt keerulisse seisu.

«Ma olen sel teemal (tema täiskasvanud poja sagedased õigusrikkumised – toim.) Jan Aasmaga loomulikult rääkinud,» ütles prefekt Suve. «Mina tõenäoliselt tema asemel sellises olukorras loobuksin ametist. Kuid õiguslikult pole siin loos ühtegi alust Jan Aasma muule tööle üleviimiseks või ametist vabastamiseks. See on ainult inimese sisemise moraali küsimus.»

Prefekt Suve sõnul tuleb selles loos aru saada, et Järvamaa kriminaalpolitsei juhi liiklushuligaanist poeg on juba täisealine inimene, kes peab oma tegudest ise aru andma ja vastutama. «Teisalt – ega Paide politseinikel pole lihtne, kui nad teavad, et inimene, kelle rikkumisega nad tegelevad, on nende hea kolleegi poeg,» rääkis Suve. «Me küll menetleme tema asju nagu igat teist, kuid politseinikud ei ole ju puust tehtud asjad. Ka neil on tunded.»

Suve sõnul on tekkinud olukord moraalselt keeruline ja ta ei oska sellele lahendust pakkuda. «Mul on inimlikult Jan Aasmast siiralt kahju, et ta peab sellises olukorras olema. Ma tean, et ta elab pojaga seonduvat väga raskelt üle,» ütles prefekt.

Suve sõnul on Jan Aasma kriminaaltalituse juhina väga tubli. «Selles ei maksa inimestel kahelda. Ma tean ja kinnitan seda – ta on oma ala tipp ja seetõttu kuulub talle tööalaselt minu täielik toetus. Mis samas ei tähenda, et meie seisukohad tema pojaga seonduvates küsimustes oleksid ühesugused.»

Jan Aasma 20-aastane poeg Andres Aasma jäi politseile taas kord kihutamisega vahele pühapäeval, 4. detsembril kella 18 ajal Tallinna ringteel, kus ta ületas lubatud kiirust vähemalt 73 km/h, sõites kiirusega 169 km/h alas, kus lubatud kiirus oli 90.

Politsei teatel ei peatunud Andres Aasma eravärvides ega ka politseivärvides auto antud peatumismärguannetele. Lõpuks peatus liiklushuligaan Tallinna-Tartu maanteel. Sel aastal on Andres Aasma tabatud liikluseeskirjade rikkumiselt kümnel korral, neist neljal juhul ületas ta lubatud sõidukiirust ning ühel juhul põhjustas liiklusõnnetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles