Prokurör Bergmann on endas kindel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Bergmann
Triin Bergmann Foto: Liis Treimann

Riigiprokurör Triin Bergmanni sõnul oleks Harju maakohtu otsus õiglane, kui see tugineks juriidilistele argumentidele.


Samas ei hakanud Bergmann eile Postimehe küsimustele vastates arutama kohtuotsuse tervikteksti ega sealt ka vigu otsima. Ta ütles lühidalt, et otsuses pole õiguslikke põhjendusi, mis muudaksid ta seisukohta süüdistatavale süüks pandava kuriteo tõendatuse osas.



«Oleme teavitanud Harju maakohut apellatsiooniõiguse kasutamisest,» nentis Bergmann. «Apellatsioonkaebus tugineb peamiselt kohtuvaidlustes välja toodud argumentidele.»


Bergmanni väitel koostas süüdistusakti ta kolleeg Laura Vaik ning prokuratuuri hinnangul on see korrektne ja vastab seaduse nõuetele.



«Leiame, et Linteri, Reva, Klenski ja Sirõki tegevus oli kvalifitseeritud õige paragrahvi järgi,» tõdes Bergmann. «Kindlasti on karistusseadustikus ka teisi paragrahve, millele süüdistatavate tegevus võiks vastata, kuid nende koosseis ei ole kas täitunud või ei ole vastavaid tõendeid.»



Küsimusele, kas karistusseadustiku riigivastaste süütegude paragrahvid pole mitte vildakad, vastas Bergmann, et tema prokurörina ei saa anda hinnangut seaduse kvaliteedile.



Küll teab ta, et riigivastaseid süütegusid käsitlevat peatükki on kavas täiendada ja täpsustada, muu hulgas ka Linteri ja ta kolleegide paragrahvi 238. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles