Hillary Clinton väljendas muret riigiduuma võimalike valimispettuste üle

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton ja Saksa välisminister Guido Westerwelle Vilniuses toimuval OSCE ministrite kohtumisel.
USA välisminister Hillary Clinton ja Saksa välisminister Guido Westerwelle Vilniuses toimuval OSCE ministrite kohtumisel. Foto: SCANPIX

USA välisminister Hillary Clinton väljendas tõsist muret riigiduuma valimiste läbiviimise üle, Vene keskvalimiskomisjon soovitab tal pöörata tähelepanu oma kodumaa siseasjadele.

Clinton ütles Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni OSCE ministrite nõukogu kohtumisel Vilniuses, et valimisi ei saa pidada ei vabadeks ega õiglasteks, vahendas CNN.

Ta kutsus üles uurima põhjalikult teateid valimisrikkumistest ja hirmutamistest.

«Vene inimesed, nagu kõik teisedki, on teeninud ära õiguse, et nende häält võetakse kuulda ja et seda arvestatakse. See tähendab, et nad väärivad vabu, ausaid, läbipaistvaid valimisi ja liidreid, kes kannavad vastutust,» rääkis Clinton.

Venemaa keskvalimiskomisjonis tekitasid USA välisministri kommentaarid nõutust, soovitades tal tegeleda oma riigi siseküsimustega.

«Las proua Clinton pöörab tähelepanu oma valimistele,» ütles keskvalimiskomisjoni sekretär Nikolai Konkin Interfaxile.

See oli juba Clintoni teine arvamusavaldus hiljutiste riigiduuma valimiste kohta. Eile ütles ta Bonnis toimunud Afganistani-konverentsil, et tunneb muret valimistel täheldatud rikkumiste pärast.

Vladimir Putini erakond Ühtne Venemaa kogus esialgsete andmetel järgi umbes 49,5 protsenti häältest. Järgnesid kommunistid (19,2 protsenti), Õiglane Venemaa (13,2 protsenti) ja Liberaaldemokraatlik Partei (11,7 protsenti). Tulemused pole lõplikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles