Eerik-Niiles Kross liitus skandaalist räsitud IRLiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Peeter Langovits

Elamislubade afäärist räsitud Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse astus julgeolekuekspert Eerik-Niiles Kross, kelle hinnangul ei tohi olla raskel ajal pelgalt tugitoolikriitik.

Eile rahuldas IRLi Tallinna piirkonna juhatus Eerik-Niiles Krossi avalduse astuda erakonna liikmeks.

Kross põhjendas oma otsust sellega, et tema hinnangul seisavad Eestil välis- ja julgeolekupoliitiliselt ees keerulised ajad. «Jälgin elukutseliselt nii Eesti siseriiklikku kui rahvusvahelist julgeolekuolukorda. Täna, kolm kuud enne uut president Putini 12-aastakut ja Euroopa Liidu ülikeerulises majandusolukorras, on Eestile halb, kui rahvuslikud jõud tülitsevad ja killustuvad,» ütles Kross.

«Kõrvalseisjana IRLi olukorda kritiseerida ei ole aus ega ajakohane. Eestil rahvuslikult ja riiklikult mõtlevatel inimestel ei ole praegu aega luua uusi erakondi. Ma tahan rahvusliku erakonna arengu eest kaasvastutada, et mitte hiljem kahetseda, et midagi mida oleks võinud teha jäi tegemata.» Ta lisas, et raskel ajal ei sobi tema arvates olla tugitoolikriitik, vaid ta soovib anda oma panuse Eesti ainsa rahvusliku ideoloogiat kandva erakonna edendamisse.

Küsimusele, kas tema kandidatuur võib üles kerkida jaanuari lõpus ka IRLile uue esimehe valimistel, vastas Kross, et praegu kavatseb ta esimehe valimistel osaleda valijana.  

Eerik-Niiles Kross on tuntud julgeolekuekspert, kes on töötanud Eesti Vabariigi diplomaadi, julgeoleku koordinatsioonidirektori ning president Lennart Meri julgeolekunõunikuna. Praegu juhib Kross tuntud konsultatsiooniettevõtet Trustcorp ja nõustab muuhulgas Gruusia valitsust ja Albaania peaministri bürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles