Hezbollah' liider ilmus Beirutis üle aastate rahva ette

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah. Foto: SCANPIX

Liibanoni šiiitliku äärmusrühmituse Hezbollah’ liider Hassan Nasrallah ilmus üle aastate Beirutis avalikkuse ette, vahendab BBC.

Šeik Hassan Nasrallah suhtleb oma toetajatega tavaliselt videoläkituste vahendusel, kuid täna pöördus ta usufestivali Ashura puhul rahva poole isiklikult.

Nasrallah sõnul oli tema ilmumine sõnumiks neile, kes usuvad, et võivad «meid ähvardada».

Ta on alates Hezbollah' 2006. aasta sõjast Iisraeliga haruharva avalikkuse ees viibinud. 34 päeva kestnud konflikti käigus suri toona üle 1200 liibanonlase, enamik neist olid tsiviilisikud. Tapeti ka umbes 160 iisraellast, kellest enamik olid sõdurid.

Täna filmiti ihukaitsjatest ümbritsetud Hezbollah’ liidrit Dahiyas rahvasumma keskelt läbi kõndimas.

«Ma tahtsin teiega paar minutit olla, et meie lubadust uuendada ja et maailm meid kuuleks,» sõnas ta kümnetele tuhandetele kohalviibijatele.

Rahvamass karjus vastuseks: «Surm Iisraelile!»

Pärast paari minutit sõnas Nasrallah oma toetajatele, et mõne minuti pärast ilmub ta hiigelekraanil, ja lahkus poodiumilt.

Oma kõnes lubas ta, et tema rühmituse militaarne haru jätkab regionaalsest muutusest hoolimata relvastatud olekut, viidates sellega Süürias toimuvale meeleavaldustele. Süüria praegune režiim toetab Hezbollah’d.

«See on sõnum kõigile, kes peavad vastupanu suhtes vandenõud. Me ei loobu iial oma relvadest,» sõnas ta. «Päevast päeva võidab vastupanu aina rohkem võitlejaid, treenib paremaid võitlejaid ja relvastub senisest veelgi kõvemalt,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles