Vapper taks võitis verises lahingus ilvest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksikoer. Pildil kujutatud koer pole sündmusega seotud.
Taksikoer. Pildil kujutatud koer pole sündmusega seotud. Foto: Wikipedia.org

Taksikoer Pahvi kaitses Martna kandis oma peremehe talumaja territooriumi ilvese eest, kes jäi koerale verises võitluses alla.

«Kohtumine toimus öösel Eniveres, kui ilves oli teda (koera - toim) rünnanud,» ütles ajalehele Lääne Elu koera omanik, Haapsalu tarbijate ühistu esimees Raimond Lunev, kes leidis vigastatud ilvese veretilkade järgi jälgi ajades poolsada meetrit eemal majavaremete juurest istumas.

Seitsmeaastase Pahvi peremees kutsus kohapeale Haapsalu jahisektsiooni esimehe Arvo Kuslapi, kes lõi elulootuseta kiskja maha.

Kuslapi sõnul oli täiskasvanud ilves kõhn ja armetu, kuid koljust võetud proovide põhjal selgus, et loom marutaudis ei olnud.

Haigegi kiskja peatamine läks Pahvile kalliks maksma - tema turjale jäid lahingust ilvese küünejäljed. Pahvil polnud see esimene kord oma territooriumi kiskjate eest kaitsta - varem on ta pidanud eemale tõrjuma kährikuid ja rebaseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles