Laar: Vaher ja Parts pannakse usaldushääletusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits / Postimees

IRLi esimees Mart Laar teatab eile erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et elamislubade skandaali segatud ministrid Ken-Marti Vaher ja Juhan Parts pannakse laupäevasel erakonna volikogul usaldushääletusele.

«Eelseisval laupäeval on volikogu ees ministrid Parts ja Vaher, kes annavad aru oma tegevusest ja vastavad küsimustele,» kirjutab Laar. «Aruande järel hääletab volikogu nagu ikka usalduse üle algul ühe, seejärel teise ministri vastu.»

IRLi esimees teatas, et kuigi on imestatud, kuidas saab minister Vaher moodustada iseenda uurimiseks töörühma, on see võimalik tänu sellele, et Vaher alustas valitsuse nõudmisel elamislubade väljastamise teema uurimist juba enne, kui teema avalikkuseni jõudis.

«Tulemuseks on juba praeguseks algatatud 65 elamisloa tühistamine,» märgib Laar. «Siseminister on kinnitanud, et kõik fiktiivsed elamisload tühistatakse ning ka seadusi muudetakse. Otsuse ministri poliitilise tuleviku üle teeb aga loomulikult erakond. Sõltumatu uurimiskomisjoni loomine elamislubadega seotu uurimiseks on samuti hea idee.»

Laar kirjutab ka, et skandaali otseselt segatud Nikolai Stelmachi ja Indrek Raudse erakonda kuulumist arutab IRLi aukohus. «IRL ei pea sellist olukorda JOKKiks ega lepi sellega,» märkis Laar meeste käitumist kommenteerides.

Samuti viitab erakonna esimees oma kirjas kriitiliselt IRList lahkuda ähvardajatele. «Isamaa ja Res Publica Liit teeb, mis tema kohus ega lase end selle juures kõigutada. Erakonnale kahju teinud tegelased saavad hinnangu oma tegevusele – nii need, kes on tegelenud asjadega, mida tipp-poliitikud endale lubada ei saa kui need, kelle enesehinnang on nii kõrgele tõusnud, et IRL näib sellele väikseks olevat jäänud,» lubab ta.

IRLi volikogu toimub laupäeval Järvamaal Väätsa mõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles