Maaomanik kahtlustab metsafirmat kelmuse katses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaraie.
Metsaraie. Foto: Raigo Pajula.

Saarlane päästis enda sõnul oma eaka ema pettuse eest, kuna metsafirma olevat üritanud ligi poolemiljonilise väärtusega metsamaa omanikuks saada kümme korda odavamalt.

Metsamaad müüa soovinud vanaproua sõlmis mullu 4. detsembril OÜ Forza Tri juhatuse liikme Aivar Avikuga Leisi vallas asuva 12,5 hektari suuruse kinnistu kohta raieõiguse- ja metsamaterjali võõrandamise lepingu, mille eest maksis firma talle 30 000 krooni, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Maatükilt oleks saanud raide tulemusena ligi 1600 tihumeetrit põhiliselt kuuse- ja männipuitu, seega oleks Forza Tri saanud tihumeetri omanikuks vähem kui 18 krooniga. Ühe metsavarumisega tegeleva isiku sõnul oleksid metsafirmad sama metsamaa eest pakkunud üle kümne korra rohkem ehk 350 000-380 000 krooni.

«Kui sain teada, et ema on sellise lepingu sõlminud, võtsin Aivar Avikuga ühendust ja ütlesin, et niimoodi need asjad ei käi, sest tegemist on otsese väljapetmisega,» lausus poeg, kes ise ei oleks metsamaad mitte mingil juhul alla miljoni krooni müünud. Ta arvas, et firma esindaja kohale ei ilmu, kuid leping õnnestus siiski tühistada ja 30 000 krooni Avikule tagasi maksta.

OÜ Forza Tri juhatuse liikme Aivar Aviku sõnul tal mingit pettust küll plaanis ei olnud. «Tegemist on raieõigust puudutava lepinguga, kuhu ei saa lisamärkeid panna, olin valmis tegema lisalepingu kinnistu ostuks, kus oleks näidatud hind ja tasumise aeg.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles