Pikaro elamislubade tühistamisest: Venemaal lastaks taolised ärimehed maha

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Pikaro
Koit Pikaro Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakondlasest endine kriminaalkomissar Koit Pikaro leiab, et Eestis ei pruugi elamislubade eest kurjategijatelt raha võtnud poliitikutega midagi juhtuda, kui riik hakkaks lube tühistama, kuid Venemaal lastaks katteta lubaduste või tühistatud lubade eest tõenäoliselt maha.


«Loodetavasti ei andnud Eesti poliitikud elamislubadele kaasa garantiid, et neid mingi aja möödudes ei tühistata,» kommenteeris Pikaro Õhtulehele IRLi poliitikutega seotud elamislubade skandaali, viidates, et riik on hakanud elamislubade andmise aluseid üle vaatama ja lube ka tühistama.

«Ma ei usu, et tänapäeval hakataks enam näppe lõikama - arvan, et lastaks maha, see on kõige lihtsam ja kiirem.»

Kuigi poliitikud on saanud raha väidetavalt konkreetse asja eest ja teinud, mis neilt oodati, ei välista ekskomissar, et neil võib minna raskeks enda tegevuse tagajärgedega kaasnevat segadust ohjeldada.

Konsultatsioonibüroo Ius Dicere omanik Pikaro ütleb, et ka tema firmalt on rikkad venelased uurinud võimalust saada Eestis elamisluba ja Shengeni viisa, kuid ta on kõigile vastanud, et ei tegele selliste asjadega.

Eelmise nädala «Pealtnägijast» selgus, kuidas rahvuslikku ja parempoolset maailmavaadet rõhutava Isamaa ja Res Publica Liidu poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach vahendasid Venemaa ja teiste endiste liiduvabariikide kodanikele Eesti elamislube, mis võimaldavad ühtlasi vabalt Scehngeni viisaruumis liikuda.

Teiste rikkurite seas olid ka mitmed väidetavad Venemaa allilmategelase ja nende pereliikmed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles