Vägistajast Iisraeli ekspresident asus kandma vanglakaristust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli endine president Moshe Katsav, kelle kohus mõistis süüdi vägistamistes ja alluvate ahistamises, alustas täna seitsme aasta pikkuse vanglakaristuse kandmist.

Sel esmaspäeval 66-aastaseks saanud Katsav sisenes Ma'asiyahu vanglasse Tel Avivi lähistel hommikul kell 10, edastas sündmuskohal viibinud AFP korrespondent.

Kohus mõistis Katsavi eelmise aasta detsembris süüdi Iisraeli turismiministeeriumi töötaja vägistamises, mis leidis aastal 1998 aset kaks korda. Katsav töötas siis turismiministrina.
Lisaks mõisteti mees süüdi kahe naisalluva seksuaalses ahistamises. Need intsidendid toimusid 2003. ja 2005. aastal ehk ajal, mil Katsav oli riigipea.

Katsav pidi trellide taha minema juba mais. Ta kaebas otsuse edasi, kuid novembris lükkas ülemkohus apellatsiooni tagasi ja andis korralduse hakata 7. detsembril karistust kandma.

Endine riigipea on kogu aeg kinnitanud oma süütust. Sama kinnitas ta ajakirjanikele täna, kui astus välja oma Kiryat Malachis asuvast kodust. «Ühel päeval saab tõde avalikuks. Riik vangistab ühe vanaisa, endise presidendi. Ma pole kunagi kellelegi viga teinud, olen kohelnud kõiki austusega,» rääkis ta.

Katsav süüdistas riiki, mis matab mehe elusalt maha.

Ta on esimene Iisraeli riigipea, kes peab minema vanglasse
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles