Teoloog Toomas Paul annetab missioonipreemia surijatele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglapalat
Haiglapalat Foto: Priit Simson / Postimees

Aadu Luukase missioonipreemia pälvinud vaimulik Toomas Paul otsustas koos abikaasaga anda preemiasumma 32 000 eurot  Tallinna Diakooniahaigla hospiitsiosakonnale.

«Meie abikaasaga otsustasime, et ei ürita leivale paksemalt võid määrima hakata, vaid võtame saadut kui võimalust jätkata oma elumissiooni. Kui jaanuaris raha kätte saan, kannan selle üle SA EELK Tallinna Diakooniahaigla hospiitsiosakonnale,» rääkis teoloog Toomas Paul oma intervjuus Rein Veidemannile.

Pauli sõnul on diakooniahaigla hospiits koht, mis teeb abitute elu lõpu tegelikkuses veidigi väärikamaks. «Tean, et mu summast ei ole neile kauaks abi. Aga teen, mida mina saan. Kuni veel natukene mõistust on,» sõnas vaimulik.

Aadu Luukase missioonipreemia pälvisid tänavu Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin ja teoloog Toomas Paul. Missioonipreemia auhinna suurus on juba viiendat aastat miljon krooni ehk 64 000 eurot, mis läks laureaatide vahel jagamisele.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles