Keila haigla eksjuhi pistisevõtmine ei leidnud tõendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Peri
Andres Peri Foto: Priit Simson

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas Keila hooldushaigla juhi Andres Peri väidetava pistisevõtmise uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse, kuna kogutud materjalide põhjal ei leidnud kuritegu tõendamist.

Põhja prefektuur lõpetas Andres Peri suhtes algatatud kriminaalmenetluse prokuratuuri loal teisipäeval, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik BNSile.

Põhja prefektuur alustas Andres Peri väidetava pistisevõtmise uurimiseks kriminaalmenetlust tänavu mais. Väidetav kuritegu tuli välja ETV saatest «Pealtnägija», mille väitel nõudis Peri Keila hooldushaiglat juhtides eaka patsiendi haiglasse jätmise eest tema sugulastelt 4000 krooni ja pudelit konjakit.

Andres Peri märkis kolmapäeval ajakirjandusele saadetud teates, et kriminaalmenetluse lõpetamise määrusest tulenevalt oli patsiendi sugulane ainus isik, kes kinnitas pistise andmise fakti, kuigi menetluse käigus kuulati üle nii mitmed Põhja-Eesti regionaalhaigla töötajad kui ka väidetava pistise tarbeks raha andnud patsiendi lähisugulase vennad.

Küll aga tuvastati Peri sõnul menetluse käigus, et väidetavale pistise andjale pakuti 2008. aasta alguses tasulist hooldusravi teenust summas 4000 krooni, ehk siis samas summas, milles naine oma sõnade kohaselt talle pistist andis.

Pärast Keila haiglas ilmnenud skandaalsete ravijuhtumite ilmsikstulekut kõrvaldas Peri tööandjaks olnud Põhja-Eesti regionaalhaigla mehe Keila hooldushaigla juhi kohalt ja tegi mai keskel prokuratuurile avalduse pistisejuhtumi uurimise alustamiseks.

Peri jätkab PERHis tööd tavaarstina Hiiu haiglas ja kohakaaslusega Läänemaa haiglas, kus ta käib tööl valvearstina. Põhja ringkonnaprokuratuuri ei taotlenud kriminaaluurimise ajaks Peri ametist kõrvaldamist, kuna uurijail polnud põhjust arvata, nagu saaks Peri oma praeguses töös talle kriminaalasjas süüks pandava kuritegeliku tegevusega jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles