Poola: gaasikriis võib anda tõuke Nord Streami ehitusele

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegune gaasikriis võib saada tõsiseks lisaargumendiks Läänemere põhja kavandatava Nord Steami gaasitorustiku ehitustööde alustamiseks.


Venemaa võib kasutada läbi Ukraina territooriumi Euroopasse kulgevate gaasitarnetega tekkinud tõsiseid probleeme lisaargumendina Nord Streami ehituse vajalikkuse rõhutamiseks, rääkis Poola parlamendi alamkoja esimees Bronislaw Komorowski

Interfaxi

vahendusel.

Need põhjendused on väga veenvad mitte ainult Euroopa Liidu poliitikutele, vaid ka ELi kodanikele, kes on mures võimaluse üle jääda ilma läbi transiidimaa kulgevast Vene maagaasist, rääkis ta.

Komorowski oletusel lõpeb Venemaa-Ukraina gaasisõda niikuinii mingi kompromissiga ja nüüd võib sel olla kaugeleulatuvad tagajärjed, mis stimuleerivad Poola jaoks ebameeldivat Nord Streami projekti.

Komorowski pidas silmas Läänemere põhja kavandatavat gaasitoru, mis peaks kulgema Venemaalt Viiburist kuni Saksamaale Greifswaldi, möödudes Poolast.

Gazprom keeras Ukraina jaoks gaasikraanid kinni 1. jaanuaril 2009, põhjendades seda uue lepingu puudumisega. Pärast seda sattus löögi alla ka läbi Ukraina kulgev gaasitransiit Euroopa riikidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles