Kunnas arvutas talle tehtud annetused rahasse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnase hinnangul ei tohiks kaitseringkondasid kindlasti kaotada.
Leo Kunnase hinnangul ei tohiks kaitseringkondasid kindlasti kaotada. Foto: Toomas Huik

Üksikkandidaadina parlamendivalimistel osalenud Leo Kunnas lõpetas erakondade rahastamise järelevalve komisjoniga vaidluse oma valimisaruande pärast ja esitas arvestuse, mitu eurot on talle valimiste eel tehtud mitterahalised annetused väärt.

Kunnas lisas uuesti esitatud aruandes, et ühe mitterahalise annetuse - A5 formaadis ühelehelise valimistrükise valmistamise – väärtus on 100 eurot. Teise mitterahalise annetuse, kinoklipi valmistamise ja Forum Cinema kinodes näitamise hinnaks on ta arvestanud 200 eurot.

Komisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles, et komisjon pole veel aruannet sisuliselt kontrollinud. «Kuna see teema on nii pikalt olnud üleval, siis antud juhul me vaatame summad natuke lähemalt üle, et ei oleks meile väga suvalist numbrit kirjutatud, et asja kaelast ära saada,» arvas ta.

Novembris saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjon Kunnasele 960-eurose sunniraha hoiatuse, sest ehkki ta oli küll ära maksnud esimese sunniraha, polnud ta siiski oma aruandes likvideerinud komisjoni ettekirjutuses viidatud puudujääke. Nimelt pidi Kunnas ära hindama talle tehtud mitterahaliste annetuste väärtuse, lähtudes teenuse turuväärtusest. Kunnas leidis, et rahalist väärtust peaks hindama järelevalve komisjon.

Praegusega on sunniraha maksmise kohustus Kunnasel ära langenud. «Sunniraha saab määrata siis, kui selgelt on korraldus täitmata, aga kuni asi on protsessis – korraldus on täidetud või seda kontrollitakse, siis seni sunniraha ei rakendata,» selgitas Ojasalu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles