Kaitseväe peastaabi ülemaks saab kolonel Peeter Hoppe

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Hoppe
Peeter Hoppe Foto: Eesti Kaitsevägi

Kaitseminister Mart Laar esitab pärast riigikogu riigikaitsekomisjoni seisukoha ärakuulamist valitsusele ettepaneku nimetada kaitseväe peastaabi uueks ülemaks kolonel Peeter Hoppe, teatas kaitseministeerium.

Kuna peastaabi senine ülem brigaadikindral Riho Terras asus esmaspäevast kaitseväe juhataja ametikohale, esitas Terras kaitseminister Laarile nimekirja ohvitseridest, kes vastavad sellele ametikohale esitatavatele nõudmistele.

Kandidaatide kaalumise järel otsustasid kaitseminister ja kaitseväe juhataja üksmeelselt esitada peastaabi järgmise ülema kandidaadiks kolonel Peeter Hoppe, kes praegu teenib peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal.

Kaitseminister Laari sõnul on kolonel Hoppe oma pika teenistuse jooksul läbi käinud kõik ohvitserikarjääri olulisemad etapid ning tunneb seetõttu suurepäraselt kaitseväe teenistust, vajadusi ja arengusuundi.

«Samuti on tal tugev rahvusvahelise koostöö kogemus NATO Brunssumi Ühendväejuhatuse staabist ning tänu oma praegusele ametikohale peastaabi ülema asetäitjana on ta kahtlemata brigaadikindral Terrasele vääriliseks partneriks kaitseväe edasisel arendamisel ja juhtimisel,» ütles kaitseminister Laar.

Peeter Hoppe (51) liitus Eesti kaitseväega 1993. aastal ja alustas teenistust Kuperjanovi pataljonis rühmaülemana ning jõudis sama pataljoni ülema ametikohani. Aastatel 2000 kuni 2002 teenis ta Kaitseväe Peastaabi operatiivosakonnas, tõustes osakonna ülema ametikohale. Aastatel 2002 kuni 2005 oli kolonel Hoppe Maaväe staabi ülem.

Kolonel Hoppe on üks maaväe suurõppuse Kevadtorm algatajatest ja praeguse ajateenistuse õppekava autoritest. Ta on teeninud NATO Ühendväejuhatuse staabis Brunssumis (Allied Joint Force Command HQ Brunssum) planeerimisosakonna jaoskonnaülemana, kus vastutas integratsiooniküsimuste eest.

Alates 2011. aastast teenib kolonel Hoppe kaitseväe peastaabi ülema asetäitjana operatiivalal, koordineerides peastaabi luureosakonna, operatiiv- ja väljaõppeosakonna, analüüsi- ja planeerimisosakonna, side- ja juhtimissüsteemide osakonna ning NATO Euroopa vägede peakorteri juures asuva Eesti sõjalise esinduse tööd.

Kolonel Hoppe on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi, Soome Maakaitse Kõrgkooli, Ameerika Ühendriikide Sõjakolledži ning kaitsnud magistrikraadi Ameerika Ühendriikide Riigikaitse Ülikoolis sõjalise strateegia alal.

Kolonel Hoppet on autasustatud Kotkaristi V klassi teenetemärgiga, Kaitseväe
teenetemärgiga riigikaitseliste teenete eest, Kaitseministeeriumi teeneteristi II klassiga ning Maaväe ja Kaitseliidu teenetemärkidega. Hoppe on abielus, tal on kolm poega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles