Peaminister: elamisloaskandaal pole Reformierakonna huvides

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Isamaa ja Res Publica Liitu tabanud skandaal pole Reformierakonna huvides, sest koalitsioon sotside või Keskerakonnaga tundub mõeldamatu.

Ansipi sõnul pole liit sotsidega mõeldav, sest liit sotsidega tähendaks Eesti rahvale eelarvedefitsiiti ja Reformierakond sellise hullupööra tempoka laenuvõtmisega nõus pole.

«Reformierakond pole huvitatud skandaalist või koalitsiooni kõikumisest, eksivad kõik need, kes arvavad, et Reformierakond otsib mugavamat partnerit ja see võiks olla sotsid. Kinnitan, et pole mingeid läbirääkimisi pidanud ja võin öelda, et sellisest mugavusest, mida nemad Eesti riigile pakkusid, mina ei hooli,» sõnas Ansip.

Ansip lisas, et ta lükkab ümber kõik spekulatsioonid, nagu võiks skandaal olla Reformierakonna huvides.

«Kas kujutate mind ette koalitsioonis koos sotsidega ja ütlemas, et riigile see tühine 17 miljardit täiendavat võlga võtta sobib suurepärasena,» sõnas ta. «Kas kujutate ette mind koalitsioonis Edgar Savisaarega - mina küll ei kujuta ja ärge teie ka kujutage.»

Ansip rõhutas samas, et tõe selgitamine on nende huvides ja selleks parim koht on riigikogu, kus on korruptsioonikomisjon.

«Riigikogu komisjon peab asja uurima ka selle eesmärgiga, et anda toimunule eetiline hinnang. Õigusliku hinnangu annavad õiguskaitseorganid ja nad ei küsi ministri käes uurimiseks suuniseid ning saavad ilma juhtnöörideta hakkama,» väitis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles