Raskes avariis Ida-Virumaal hukkus kaks naisterahvast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa avarii, kus hukkusid kaks naist.
Ida-Virumaa avarii, kus hukkusid kaks naist. Foto: Politsei

Ida-Virumaal Tallinna-Narva maantee 181. kilomeetril Vaivinas juhtus täna raske liiklusõnnetus, milles hukkus kaks naist.

Avariisse sattusid täna kella 13.53 ajal Sillamäe haldusterritooriumil veoauto Scania ja sõiduauto Nissan, teatas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida prefektuuri pressiesindaja.

Tegemist oli laupkokkupõrkega, mille tagajärjel hukkusid sõiduautos olnud ema ja tütar. Sõidukit juhtis 39-aastane naine, kelle kaasreisijaks oli 74-aastane naine.

Veokil lõhkes esirehv, mille tõttu kaldus sõiduk vastassuunavööndisse ja põrkas kokku sõiduautoga. Sõiduauto Nissan liikus Jõhvi suunas, veok Sillamäe suunas. Veoki juht, 52-aastane mees õnnetuses vigastada ei saanud ega vajanud ka esmaabi.

Nii Scania juhil kui ka Nissani juhil ja kaasreisijal olid kinnitatud turvavööd. Nissani talverehvid vastasid nõuetele, see kas veoki rehvid olid nõuetelevastavad, selgitab menetlus.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste paneb siinkohal liiklejaile südamele valida õige sõidukiirus ning sõiduvõtted vastavalt ilmastikuoludele. «Tänastes muutlikes ilmastikuoludes ei aita suvised sõiduvõtted tagada sõiduki teelpüsivust, seega oht õnnetusse sattuda valede sõiduvõtete tõttu võib saada reaalsuseks,» rõhutas Tammiste.

«Käesoleval nädalal läbiviidud rehvikontroll näitas, et Ida-Virumaal on sõidukijuhid oma talverehvide osas üsna hooletud olnud. Tulemused näitasid, et igal 22. sõidukil Jõhvis ja iga 24. sõidukil Narvas olid nõuetele mittevastavad talverehvid. Antud liiklusõnnetuse peamiseks põhjuseks oli küll veokil purunenud esirehv ning sõiduki rehvide nõuetelevastavuse selgitab menetlus, teeb siiski ärevaks mõte kui palju on meie liikluspildis neid juhte, kelle sõidukitel ei vasta talverehvid nõuetele,» tõdes Tammiste.

Politsei tuletab meelde, et talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Talverehvide mustri minimaalne sügavus peab olema 3 mm.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab uurimine.

Copy
Tagasi üles