Mobiilivarga surnuks peksnud mees sai pika vangistuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis neljapäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi peksis väidetava mobiiltelefonivarga omakohtu korras surnuks.

Viru maakohus tunnistas 23-aastase Georgi Petljaki süüdi eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises teisele inimesele ning surma põhjustamises ettevaatamatusest, teatas kohtu pressiesindaja.

Kohtu tänase otsusega mõisteti Petljakile karistuseks kaheksa aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu vähendati 1/3 võrra, mõistes lõplikuks karistuseks 5 aastat 4 kuud vangistust. Karistuse kandmise alguseks loetakse süüdimõistetu vanglasse ilmumise päev.

Petljakilt mõisteti välja tsiviilhagi summas 1236,82 eurot, sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 1646,44 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud, otsusele saab esitada apellatsiooni.

Georgi Petljakki süüdistati selles, et ta 11. juuni öösel 2010 Kohtla-Järvel asuva baari juures alkoholijoobes olles lõi 30-aastast meest, kes oli talt varem mobiiltelefoni ära võtnud, ühe korra jalaga ja ühe korra rusikaga, mille tagajärjel kannatanu maha kukkus. Seejärel lõi Petljak maas lamavat meest, tekitades talle eluohtlikke kehavigastusi. Peksmises osalesid veel eeluurimisel tuvastamata kolm isikut. Kannatanu suri saadud vigastustesse 13. juunil 2010.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil nõudis prokurör Petljakile karistust eluohtlike kehavigastuste tahtlikus tekitamises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest ja küsis lühimenetluse sätteid kohaldades kokku neli aastat vangistust. Kaitsja palus kvalifitseerida süüdistus ümber kehaliseks väärkohtlemiseks. Petljak tunnistas süüd osaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles