Terras autasustas Iraagis teeninuid

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis. Foto: www.mil.ee

Kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras andis Iraagi operatsioonilt naasnud kaitseväelastele üle rahvusvahelistes rahuoperatsioonides osalenute medalid.

Kantsler Terras nentis Paldiskis Kalevi jalaväepataljonis toimunud autasustamistseremoonial, et detsembris naasnud Estpla-17 jääb ilmselt üheks viimaseks Iraagis teeninud Eesti kaitseväe üksuseks, märkides samas, et 2003. aasta suvega võrreldes on olukord Iraagis kardinaalselt paranenud, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Iraagist on saamas demokraatlikke väärtusi hindav riik, mille suutlikkus oma territooriumi iseseisvalt kontrollida kasvab jätkuvalt. Aastataguse ajaga võrreldes on rünnakute ja muude vahejuhtumite arv vähenenud 80 protsenti. Sellesse olete oma väikese, kuid olulise panuse andnud ka teie,» ütles Terras.

Eesti kaitseväelaste teenistus Iraagis on Terrase sõnul andnud märkimisväärse panuse Eesti riigi ja rahva julgeoleku tagamisse.

«Teie tegevus on olnud üheks olulisemaks ehituskiviks julgeolekualases koostöös meie strateegilise partneri Ameerika Ühendriikidega,» sõnas kaitseministeeriumi kantsler.

Samuti avaldas Terras heameelt, et Estpla-17 liikmete seas on väga palju Kaitseliidus teenistust alustanud kaitseväelasi.

«Ma olen kindel, et need teie seast, kes suunduvad tagasi Kaitseliitu, viivad endaga kodumalevasse kaasa nii siin Paldiskis saadud suurepärase väljaõppe kui ka missioonidel saadud kogemused,» ütles Terras.

Kokku autasustati täna rahvusvahelistes rahuoperatsioonides osalenute medaliga 34 jalaväerühma Estpla-17 kaitseväelast, kes teenisid Iraagis 2008. aasta teisel poolaastal, samuti ühte Iraagis teeninud staabiohvitseri ning kahte Afganistanis teeninud kaitseväelast.

Esmakordselt välismissioonil osalenud kaitseväelasi autasustati medaliga, millele on kirjutatud «IRAAK 2008» ning musta värvi tärniga. Teist ja kolmandat korda välismissioonil osalenud kaitseväelasi autasustati vastava medaliga.

Vastavalt rahvusvahelistes rahuoperatsioonides osalenute medali statuudile annetab kaitseminister medali iga rahuoperatsiooni lõppemisel kaitseväe juhataja ettepanekul nendele Eesti Vabariigi kodanikele, kes on osalenud rahuoperatsioonil või selle ettevalmistamisel vähemalt 30 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles