Sotsid välistavad koostöö Klenski ja teiste äärmuslastega

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraadid ja Vene Erakond pidasid täna taas läbirääkimisi koostöövõimaluste üle, kus Vene Erakonna esindajad kinnitasid, et Dmitri Klenski ei ole nende erakonna liige ja tema avaldused ei esinda mingil moel nende vaateid.

Täna jätkusid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kontoris läbirääkimised sotsiaaldemokraatide ja Vene Erakonna koostöövõimaluste üle.

Lisaks programmilistele küsimustele arutati ka Vene Erakonna seost möödunud riigikogu valimistel nende nimekirjas kandideerinud isikutega, kelle maailmavaadet kindlasti demokraatlikuks pidada ei saa.

«Meie jaoks on välistatud koostöö äärmuslastega, kes Eesti riigi iseseisvust ja demokraatlikke põhimõtteid ei austa,» lausus sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser.

Mikser avaldas heameelt, et ka Vene Erakonna esindajad leidsid, et erakonna riigikogu valimiste nimekirja avamine kõigile kandideerida soovijatele, sõltumata nende maailmavaatest ja tegutsemismaneeridest oli viga, mis kahjustas Vene Eerakonna mainet ja valimistulemust.

Seda põhjusel, et Dmitri Klenski ja tema mõttekaaslaste äärmuslikud ja Vene Erakonna programmi ning väärtustega vastuolus olevad avaldused peletasid kahtlemata eemale valijaid, kes muidu Vene Erakonna põhimõtteid toetavad, lisas Mikser.

Mikseri sõnul kinnitasid Vene Erakonna esindajad, et Dmitri Klenski ei ole nende erakonna liige ja tema avaldused ei esinda mingil moel Vene Erakonna vaateid.

Programmilistest seisukohtadest arutati kohtumisel majanduse, regionaalpoliitika ja kodakondsusega seotud teemasid. Mikseri sõnul nendes küsimustes Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Vene Erakonna nägemused põhilises osas ühtisid.

Kohtumisest kokkuvõtet tehes sõnas Mikser, et maailmavaatelisi kokkupuutepunkte ja ühisosa programmilistes seisukohtades on kahel erakonnal piisavalt jätkamaks läbirääkimisi koostöö üle.

«See koostöö on väga vajalik, sest 21. sajandil on rahvustunnuse alusel loodud erakondade aeg Eesti poliitikas möödas,» lisas ta.

Mõlema erakonna esindajad otsustasid võtta järgmise nädala alguseni aega erakonna liikmetelt tagasiside saamiseks, et seejärel otsustada millises vormis koostööd alustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles